Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important: Noi restricții în Italia, inclusiv de deplasare

© AFP 2024 / CARLO HERMANNCoronavirus în Italia
Coronavirus în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Italiei a impus măsuri restrictive mai dure pe întreg teritoriul țării, inclusiv de circulație. Aceasta a fort împărțită în trei zone de alertă - galbena, portocalie și roșie.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. În Italia au intrat în vigoare noi măsuri în contextul unei creșteri alarmante a cazurilor de infectare cu COVID 19. Printr-un nou decret-lege aprobat de autorități, au fost impuse restricții de deplasare pe teritoriul țării, informează Ambasada Republicii Moldova la Roma. Noile restricții intră în vigoare din 6 noiembrie și se vor aplica până în data de 3 decembrie 2020.

Astfel, este limitată circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele 22.00 și 05.00, cu excepția cazurilor de muncă, de studiu și de sănătate.

Conform decretului, teritoriul Italiei va fi împărțit în trei zone - galbena, portocalie și roșie.

”Atribuirea regiunilor la o zonă sau alta se va face de către Ministerul sănătății în baza datelor prezentate de Comitetul tehnico-științific și Consiliul superior de sănătate care se ocupă de monitorizarea situației epidemice”, informează misiunea diplomatică a țării noastre.

În zona ”galbenă” nu sunt prevăzute alte restricții decât cele instituite pe timp de noapte.

Proteste la Roma, Italia împotriva restricțiilor impuse din cauza răspândirii coronavirusului - Sputnik Moldova
Societate
Decret semnat de premierul Italiei: Restricții mai aspre în 5 regiuni

În zona „portocalie”, este interzisă intrarea și ieșirea, iar deplasarea este permisă doar pe timp de zi, pe întreg teritoriul regiunii, pe motive de muncă, de sănătate și urgență.

În zona „roșie” este interzisă intrarea și ieșirea, dar și deplasarea de la o localitate la alta. Circulația este permisă doar în localitatea de reședință, pe timp de zi, pentru a merge la muncă sau  pe motive de sănătate și alte urgențe.

Deplasarea în regiunile ce vor fi atribuite zonelor portocalii și roșii, precum și deplasarea pe timp de noapte pe tot întreg teritoriul Italiei, se va face în baza unei autocertificări care poate fi descărcată la acest link: https://www.interno.gov.it/…/modello_autodichiarazione_edit

Ambasada anunță că va veni în zilele următoare cu precizări despre modul în care vor putea participa moldovenii din Italia la turul doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova, care vor avea loc la 15 noiembrie.

De menționat totodată că  rămân în continuare în vigoare regulile de intrare în Italia, stabilite prin decretul din 13 octombrie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0