Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Decret semnat de premierul Italiei: Restricții mai aspre în 5 regiuni

© REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANEProteste la Roma, Italia împotriva restricțiilor impuse din cauza răspândirii coronavirusului
Proteste la Roma, Italia împotriva restricțiilor impuse din cauza răspândirii coronavirusului - Sputnik Moldova
Abonare
Decretul semnat de premierul italian Giuseppe Conte în această noapte prevede că cinci regiuni ale țării vor intra în lockdown până pe 3 decembrie.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Din cauza situației epidemice grave, prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un decret prin care sunt instituite reguli mai aspre în cinci regiuni ale Italiei. Regiuni cu nivel de risc ”roșu” au fost considerate Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d'Aosta și Calabria, potrivit stiridiaspora.ro.

Astfel, aici sunt aplicate măsuri de severitate maximă în contextul epidemiei COVID-19:

  • Este interzisă circulația în și din regiune, precum și pe teritoriul propriu-zis (cu excepția urgențelor);
  • vor fi închise magazinele, cu excepția celor alimentare, farmaciilor, chioșcurilor de ziare;
  • se închide și piețele nealimentare;
  • nu vor activa barurile, restaurantele, patiseriile, fiind permisă doar livrarea la domiciliu;
  • se suspendă și activitățile sportive. Sunt premise plimbările lângă casă, cu respectarea distanțării de cel puțin un metru și cu obligația purtării măștii;
  • educația se desfășară față în față în grădinițe, școli elementare și gimnaziale.

Drapelul Italiei - Sputnik Moldova
Noi reguli de intrare în ITALIA - important pentru moldoveni
Decretul semnat de Giuseppe Conte conține atât reguli care se vor aplica la nivel regional, cât și măsuri valabile pentru întreg teritoriul țării. În linii generale, acestea prevăd limitarea circulației după ora 22, autocertificarea pentru cei care ies din casă după ora 22.00, școală la distanță 100% pentru licee. De asemenea, magazinele mari și medii se închid în zilele de sărbătoare și înainte de sărbători, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare, transportul public se poate folosi doar la o capacitate de 50%, iar barurile și restaurantele sunt încise la ora 18:00.

Noile reguli pentru cele cinci regiuni ”roșii” urmează să  intre în vigoare în 5 noiembrie și vor fi valabile până în 3 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0