Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități din România au intrat în carantină de astăzi

© Inquam Photos / Virgil SimonescuCarantină în România
Carantină în România - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România a făcut anunțul în această noapte – iată care sunt localitățile intrate în carantină.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Grupul de Comunicare Strategică a informat că instituirea carantinei totale în 12 localități din România a fost decisă la propunerea instituțiilor abilitate din trei județe, în contextul numărului mare de infectări cu noul coronavirus (COVID – 19).

Военнослужащие национальной армии Молдовы в селе Карагасаны, где введен карантин - Sputnik Moldova
Societate
Sat din Moldova, în carantină – deplasarea pe timp de noapte interzisă

Astfel, municipiile Gherla, din județul Cluj și Zalău, orașele Jibou și Cehu Silvaniei – județul Sălaj și opt localități din județul Timiș intră, începând de astăzi, 5 noiembrie 2020, în carantină zonală. Măsura este instituită pentru o perioadă de două săptămâni.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri seară, 4 noiembrie 2020, că, la propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj.

Decizia privind instituirea carantinei este în vigoare de joi, 5 noiembrie, și va fi valabilă timp de două săptămâni.

Reamintim că Guvernul României a stabilit, începând cu data de 15 octombrie, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel, autoritățile pot institui noi măsuri impuse la nivel național, în funcție de rata de infectare din fiecare județ, respectiv fiecare localitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0