Surpriză! Euro se scumpește mult vineri – iată noul preț

© AFP 2022 / MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA Euro
Euro - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețul euro crește cu 19 bani, la cursul anunțat de Banca Națională (BNM) pentru vineri, 6 noiembrie, și care va fi valabil și în zilele de weekend. Euro va echivala mâine cu 20,31 lei la cursul BNM. Prețul euro a crescut cu 25 de bani în două zile, în cotațiile BNM.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru vineri, 6 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,20 lei, un euro – cu 20,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,90 de bani, un leu românesc – cu 4,17 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22,15 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 6 noiembrie
Surpriză! Euro se scumpește mult vineri – iată noul preț - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 6 noiembrie

Cursul valutar anunțat de BNM pentru vineri, ultima zi lucrătoare a săptămânii va fi valabil și în zilele de sâmbătă și duminică.

Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Societate
Alege electrocasnicele care-ți cruță banii – expert

Vineri va fi a treia zi consecutivă în care leul se depreciază în raport cu toate principalele valute de referință.

Scumpirea cu 19 bani a euro este cea mai importantă schimbare în cotațiile valutare oficiale de la acest sfârșit de săptămână. Prețul dolarului a urcat cu 2 bani.  

Leul românesc s-a scumpit în cotațiile pentru vineri cu 4 bani moldovenești. Creșteri de până la un ban au avut hrivna ucraineană și rubla rusească. De reținut că rubla a trecut, la cursul BNM pentru 6-8 noiembrie, de prețul de 22 de bani.  

Totuși, actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative, fără impact major asupra economiei, și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0