Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce stare sunt copiii care au fost luați ostatici de tatăl lor

© Depositphotos.com / Karich 000
000 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri s-a discutat despre luarea de ostatici în localitatea Mereni, raionul Anenii Noi. Iată în ce stare sunt cei trei copii.

CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. În cadrul ședinței Guvernului, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat că cei trei copii care au fost luați ostatici de tatăl lor în vârstă de 24 de ani se află acum în afara oricărui pericol. Totuși, micuții de doi, patru și, respectiv, șapte ani vor avea nevoie să fie consiliați de un psiholog, având în vedere că au fost foarte speriați de cele întâmplate dimineață. 

În timpul operațiunii de reținere, câțiva colaboratori ai forțelor de ordine au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale, a precizat Pavel Voicu. 

Сотрудники подразделений специального назначения, архивное фото - Sputnik Moldova
Imagini de groază cu bărbatul care și-a luat copiii ostatici - strigăte și împușcături

Mai devreme ministrul de Interne Pavel Voicu a informat că bărbatul l-a rănit cu cuțitul pe unul dintre micuți. Oficialul a purtat o discuție cu individul, pentru că acesta insista să vorbească cu „cineva de rang înalt”.

„Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști”, a explicat Pavel Voicu.

Amintim că dimineață făptașul de 24 de ani, fiind în stare de ebrietate, i-a aplicat o plagă de cuțit în regiunea gâtului unei rude, apoi i-a luat ostatici pe cei trei copii minori ai săi, amenințându-i cu moartea. În acest fel, el a încercat să o convingă pe soția sa, care l-a părăsit, să se întoarcă la el. 

Potrivit primarului localității Mereni, Anenii Noi, unde s-a întâmplat totul, femeia ar fi plecat cu copiii la o rudă de-a sa, după ce de mai multe ori a fost victimă a violenței în familie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0