Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Cum sunt susținuți angajații și angajatorii

© REUTERS / FABRIZIO BENSCHМедицинский персонал держит образец мазка, взятый у человека
Медицинский персонал держит образец мазка, взятый у человека - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de lege privind implementarea unor măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 în rândul angajaților a fost aprobat de Guvern.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Plățile pe care le vor efectua angajatorii pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 nu vor mai fi impozitate. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de Miniștri în ședința de astăzi. Totodată, se propune ca cheltuielile suportate de angajator în acest sens să fie recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentale a acestora.

Laborator  - Sputnik Moldova
Societate
Mai multe teste pentru COVID-19: Câte vor fi procesate

Concomitent, proiectul prevede că din plățile salariale și alte recompense aferente perioadelor de până la 31 decembrie 2020, achitate începând cu data de 01 ianuarie 2021 în folosul angajaților, altor persoane fizice pentru efectuarea de lucrări, prestarea de servicii, să se calculeze și să se achite atât primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajați, cât și primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajatori.

Potrivit notei informative, ținând cont de impactul economic și social generat de pandemia COVID-19, precum și întru încurajarea testării angajaților și evitarea blocării activității entităților, se impune necesitatea adoptării acestui proiect de lege în vederea susținerii angajaților și salariaților în contextul situației epidemiologice actuale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0