Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe teste pentru COVID-19: Câte vor fi procesate

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator  - Sputnik Moldova
Abonare
Laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost dotate cu echipamente speciale care vor permite instituției să proceseze zilnic mai multe teste pentru depistarea COVID-19. În plus, rezultatele vor fi obținute mai repede decât până în prezent.

CHIȘINĂU, 15 sept. - Sputnik. Cele trei laboratoare regionale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Chișinău, Bălți și Cahul au fost dotate cu echipamente performante, care vor permite realizarea mai multor teste pentru COVID-19 în fiecare zi. Echipamentele reprezintă o donație din partea Elveției, în valoare de 840 de mii de lei. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Un număr mare de infectări s-a înregistrat și azi
Astfel, vor fi procesate până la 800 de probe în laboratorul central din Chișinău și câte 300 de teste la Bălți și Cahul. Mai mult, rezultatele testelor vor putea fi obținute mai rapid. 

”Noile echipamente vor crește capacitatea de diagnostic de laborator, anume la etapa de izolare a acizilor nucleici, ceea ce ne permite să scurtăm perioada de testare. Vorbesc despre centrifugele care au o putere mult mai înaltă de centrifugare, vortexurile pentru agitarea mixurilor în cadrul etapei de extrage a acizilor nucleici și acele centrifugi care erau lipsă în laborator”, a declarat Ala Halacu, șefa Direcției diagnostic de laborator în sănătate publică a ANSP. 

Astăzi au fost confirmate 527 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 43 734. De la începutul pandemiei, 32 293 de pacienți s-au vindecat de COVID-19, iar 1 144 de oameni au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0