Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greceanîi: Suntem interesați de consolidarea cooperării cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Cu prilejul Zilei Unității Naționale, care se sărbătorește în Rusia pe 4 noiembrie, președintele forului suprem Legislativ al Moldovei a urat poporului rus pace, prosperitate, sănătate și bunăstare.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj de felicitare președintelui Consiliului Federației, Valentina Matvienko, președintelui Dumei de Stat a Rusiei Viaceslav Volodin, precum și ambasadorului rus în Moldova, Oleg Vasnetsov, cu prilejul Zilei Unității Naționale, sărbătorite astăzi în Rusia.

”Această sărbătoare importantă, care simbolizează patriotismul și dragostea pentru Patrie, este un frumos prilej de a omagia istoria glorioasă a Rusiei, care este strâns legată de istoria Republicii Moldova. Apreciem înalt relațiile strânse de prietenie și parteneriat strategic dintre țările noastre, legate de o istorie comună, cooperarea fructuoasă în toate domeniile, inclusiv la cel mai înalt nivel, și suntem profund recunoscători pentru susținerea multilaterală constantă”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Ea și-a exprimat recunoștința pentru atitudinea lor binevoitoare față de sutele de mii de compatrioți moldoveni din Federația Rusă, precum și pentru asistența semnificativă în lupta împotriva COVID-19 și consecințele crizei pandemiei.

Памятник Минину и Пожарскому - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia sărbătorește Ziua Unității Naționale

Acest lucru confirmă odată în plus interesul sincer al Rusiei de a susține și de a dezvolta relații frățești cu Republica Moldova. Totodată, exprimăm determinarea noastră fermă de a consolida și extinde și în continuare colaborarea atotcuprinzătoare, inclusiv între Parlamentul Republicii Moldova și Consiliul Federației și Duma de Stat din Federația Rusă, pentru binele ambelor țări și popoare”, a subliniat Greceanîi.

În Federația Rusă este marcată astăzi Ziua Unității Naționale. Sărbătoarea a fost instituită în memoria evenimentelor din 1612, când miliția populară, sub conducerea lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski, a eliberat Moscova de invadatorii polonezi.

Ziua Unității Naționale a fost stabilită în Rusia prin legea federală „Cu privire la modificările articolului 1 din Legea federală „Cu privire la Zilele Gloriei Militare (Zilele Victoriei) în Rusia” din 29 decembrie 2004 (după ce au fost operate modificările la 21 iulie 2005, legea a devenit cunoscută sub numele „despre zilele memoriei și gloriei militare ale Rusiei”).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0