Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia sărbătorește Ziua Unității Naționale

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaПамятник Минину и Пожарскому
Памятник Минину и Пожарскому - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Unității Naționale este marcată astăzi în Rusia într-un mod diferit față de ceilalți ani, din cauza pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În Federația Rusă este marcată astăzi Ziua Unității Naționale. Sărbătoarea a fost instituită în memoria evenimentelor din 1612, când, miliția populară, sub conducerea lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski, Moscova  a fost eliberată de invadatorii polonezi.

Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia testează vaccinul mixt împotriva Covid-19 și a gripei

Sărbătoarea este marcată anual din 2005. După cum menționează RIA Novosti, anul acesta, Ziua Unității Naționale va fi diferită de edițiile anterioare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, programul acțiunilor a suportat modificări: s-a decis renunțarea la  recepția tradițională de la Kremlin. În această zi, președintele rus Vladimir Putin va fi prezent la reluarea funcționării clopotelor din Turnul Spasskaia, va vizita Muzeul de Arheologie al Mănăstirii „Ciudov” și apoi se va întâlni, în format video live, cu reprezentanți ai confesiunilor religioase.

Cetățenii ruși au fost felicitați cu prilejul sărbătorii de Igor Barinov, șeful Agenției federale pentru naționalități.

Учения ВДВ в Краснодарском крае - Sputnik Moldova
Se schimbă tactica de luptă: Rusia are noi arme de asalt

El a menționat că Ziua Unității Naționale nu este doar o sărbătoare laică, dar și o sărbătoare interreligioasă, marcată de reprezentanți ai diverselor confesiuni.

„Astăzi unitatea popoarelor din Rusia este sursa puterii statului nostru și baza sentimentului de patriotism”, a subliniat el.

Ziua Unității Naționale a fost stabilită în Rusia prin legea federală „Cu privire la modificările articolului 1 din Legea federală „Cu privire la Zilele Gloriei Militare (Zilele Victoriei) în Rusia” din 29 decembrie 2004 (după ce au fost operate modificările la 21 iulie 2005, legea a devenit cunoscută sub numele „despre zilele memoriei și gloriei militare ale Rusiei”).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0