Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia testează vaccinul mixt împotriva Covid-19 și a gripei

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaВакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре
Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia dezvoltă un vaccin mixt împotriva gripei sezoniere și a Covid-19, a anunţat Serviciul Federal Rus pentru Protecția Drepturilor Consumatorului, Serviciul Rospotrebnadzor.

BUCUREŞTI, 4 nov – Sputnik, Doina Crainic. Centrul de ştiinţă Vector a început testarea unui nou vaccin polivalent împotriva gripei sezoniere și a Covid-19, a declarat marți (3 noiembrie) Serviciul Federal pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor și a Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor), citat de Sputnik France

Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Vaccinul împotriva gripei sezoniere: Când ajunge în Moldova

„Vaccinul candidat este deja testat pe animalele de laborator”, a anunţat serviciul.

Anterior, directorul centrului, Rinat Maksiutov, a declarat că se lucrează la dezvoltarea unui astfel de vaccin.

Centrul Vector a dezvoltat cel de-al doilea vaccin anti-Covid licențiat în Rusia, EpiVacCorona. Testarea după aprobare a EpiVacCorona va continua cu participarea a 40.000 de voluntari, inclusiv persoane cu vârsta de peste 60 de ani și persoane care suferă de boli cronice. Se recomandă administrarea EpiVacCorona în două etape, intramuscular, cu un interval de cel puțin 14 până la 21 de zile, în doză de 0,5 mililitri.

Primul vaccin rusesc dezvoltat împotriva Covid-19 este Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Microbiologie și Epidemiologie Gamaleïa și aprobat în august.

Riscul de deces crește dacă aveți gripă și Covid-19 în același timp

Oamenii de știință de la Universitatea din Liverpool au anunțat recent că au descoperit că riscul de deces din cauza Covid-19 este de câteva ori mai mare la persoanele care au contractat și gripa.

Autorii studiului au ajuns la această concluzie după ce au infectat un grup de șoareci de laborator numai cu SARS-CoV-2, iar celălalt cu virusul gripal A și cu coronavirus la distanţă de câteva zile unul de celălalt. S-a dovedit că rozătoarele din cel de-al doilea grup au manifestat simptome mai severe ale Covid-19, iar riscul lor de deces a crescut de șase ori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0