Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vaccinul împotriva gripei sezoniere: Când ajunge în Moldova

© Sputnik / Caraus MihaiȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
În luna noiembrie, în Republica Moldova va începe campania de imunizare împotriva gripei sezoniere. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, primele doze de vaccin antigripal ar urma să ajungă în țară la începutul lunii noiembrie.
Vaccinul împotriva gripei sezoniere: Când ajunge în Moldova

100 de mii de vaccinuri urmează sa ajungă în Republica Moldova în primele săptămâni ale lunii noiembrie. Acestea vor fi distribuite în instituțiile medico-sanitare din teritoriu. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" șeful secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.

În primul rând vor fi imunizate persoanele din grupurile de risc sporit de îmbolnăvire: copiii, lucrătorii medicali, vameșii, polițiștii de frontieră, persoanele ce suferă de maladii cornice, diabet zaharat ș.a.

"Situația este complicată, deoarece există o înaltă solicitare de vaccin antigripal în acest an. Vaccinul va fi gratuit pentru persoanele din grupurile de risc și în limita disponibilității pentru altele persoane care vor solicita acest vaccin. La moment, doar o clinică privată din Capitală dispune de acest vaccin", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Specialistul a precizat că procesul de imunizare va avea loc pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie. Persoanele vor fi contactate de către medicul lor de familie pentru a efectua un control medical. După administrarea vaccinului, starea de sănătate a pacienților va fi monitorizată de către specialiști. 

În total, pentru perioada rece a acestui an au fost comandate 200 de mii de doze de vaccin, care vor ajunge în două tranșe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0