Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin a depus flori în Piața Roșie de Ziua Unității Naționale

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaRussia Putin Unity Day
Russia Putin Unity Day - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Rusie, Vladimir Putin, a depus astăzi flori la monumentul lui Minin și Pojarski, de Ziua Unității Naționale.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat de Ziua Unității Naționale la ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie de la Moscova, anunță postul de televiziune Rossiya 24.

Памятник Минину и Пожарскому - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia sărbătorește Ziua Unității Naționale

În acest an, Putin a depus flori la monument împreună cu reprezentanții organizațiilor de tineret.

De asemenea, astăzi șeful statului rus va vizita noul muzeul de arheologie a mănăstirii Ciudov, care a fost construit în locul blocului 14 al Kremlinului, demolat în anul 2016. Totodată, președintelui i se va prezenta noul sunet al clopotelor din Turnul Spasskaya.

Ziua Unității Naționale a devenit sărbătoare națională în Rusia în anul 2005. Aceasta a fost instituită în memoria evenimentelor din anul 1612, când unitățile populare conduse de Kuzma Minin și cneazul Dmitri Pojarski au eliberat Moscova de intervenția poloneză. Poporul răsculat a luat cu asalt Kitai-Gorod pe 22 octombrie. Anume această dată, conform calendarului iulian, sau 4 noiembrie conforma calendarului gregorian, a fost aleasă în calitate de sărbătoare națională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0