Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon îi propune două runde de dezbateri Maiei Sandu

© Photo : Miroslav RotariПрезентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона
Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon îi propune Maiei Sandu o formulă de organizare a două runde de dezbateri în preajma turului doi al scrutinului prezidențial, care în opinia sa ar asigura o audiență mai largă. 

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Staff-ul candidatului Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, urmează să ia legătura cu staff-ul contracandidatului acestuia, Maia Sandu, pentru a-i propune un format de organizare a dezbaterilor electorale. 

Președinția RM - Sputnik Moldova
Igor Dodon a enunțat 10 blocuri de probleme ale Moldovei

Igor Dodon și-ar dori ca „o dezbatere să aibă loc la televiziunea publică, radiodifuzor cu acoperire națională, care ajunge în casele celor mai mulți moldoveni din întreaga țară”, se arată într-un comunicat de presă al staff-ului de campanie al lui Dodon.

O a doua dezbatere, propune Igor Dodon, poate fi organizată pe teren neutru, de exemplu în incinta Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), instituție pe care au absolvit-o ambii candidați la prezidențiale.

„Pentru a da posibilitatea și posturilor tv private să participe la o dezbatere, stafful candidatului Igor Dodon a propus organizarea celei de-a doua dezbatere pe un teren neutru, de exemplu Academia de Studii Economice din Moldova. Astfel, orice instituție media, fie TV, online ori radio va putea difuza în direct dezbaterile”.

Pentru a doua dezbatere electorală, în opinia staff-ului lui Dodon, „se poate conveni asupra a doi analiști independenți care să le modereze, unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă, așa încât să asigurăm un bun echilibru al organizării dezbaterilor și în această privință”.

Igor Dodon declarații de presă după alegeri - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a vorbit despre statutul limbii ruse în Moldova

În opinia președintelui în exercițiu, o asemenea formulă ar asigura organizarea unor dezbateri care să acopere o audiența cât mai largă, dar în același timp să respecte dreptul tuturor instituțiilor media de a transmite aceste dezbateri. 

„Suntem deschiși pentru dialog și pentru identificarea formatului final, care să mulțumească  ambele staff-uri, dar în primul rând să faciliteze accesul cât mai larg al cetățenilor la dezbateri și al tuturor instituțiilor media, în mod nediscriminatoriu”, declară staff-ul lui Igor Dodon.

 „Candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon, a primit zeci de invitații la dezbateri TV și radio pentru turul doi. În condițiile în care a rămas puțin timp până în ziua votului, este imposibil de onorat toate aceste solicitări, fără a discrimina o instituție media sau alta”, mai menționează staff-ul lui Dodon.

Pe 15 noiembrie va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale, la care competiția pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se va da între Igor Dodon și Maia Sandu. La turul întâi, din 1 noiembrie, Igor Dodon a acumulat 32,62% din voturi, iar Maia Sandu - 36,16%.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0