Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce va face Maia Sandu dacă ajunge președinte: Iată planul

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat ce planuri va realiza dacă va ajunge în funcția de președinte al țării. Sandu a făcut declarațiile în cadrul unui briefing de presă.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Maia Sandu a anunțat ce planuri are pentru țară dacă va ajunge președinte al țării. Ea a menționat că, în calitate de șef de stat, va fi în primul rând de partea oamenilor care muncesc și împotriva celor care fură. 

Președinția RM - Sputnik Moldova
Igor Dodon a enunțat 10 blocuri de probleme ale Moldovei
"Viziunea mea despre țară și cum trebuie să fie un președinte este cu totul alta. Voi folosi toate pârghiile pentru a opri schemele de corupție și contrabandă prin care oamenii și statul sunt furați, voi promova judecători onești, voi apăra interesele oamenilor de afaceri și investitorilor care creează locuri de muncă în Moldova, voi promova exporturile peste tot în lume, voi construi relații bune cu țările de unde pot veni investiții așa încât să putem deschide cât mai multe întreprinderi și locuri de muncă. Creșterea economică este calea prin care putem opri plecarea oamenilor dragi de acasă, prin care putem crește salariile, pensiile, plățile sociale. Am un plan și îl voi pune în aplicare cu ajutorul oamenilor", a spus Maia Sandu. 

Totodată, liderul PAS a menționat că, pe parcursul zilei de ieri, s-a întâlnit cu alți candidați la prezidențiale, care nu au ajuns în turul doi, și au analizat viziunile comune despre situația politică, economică și socială din Republica Moldova. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și speră să se întâlnească cu Tudor Deliu în următoarele zile.

"Oamenii care au votat pentru acești candidați, au votat pentru schimbare. Și alegătorii noștri și ai celorlalți candidați vor ca noi să curățim Președinția, Parlamentul, Guvernul, toate instituțiile statului și asta vom face, respectând Constituția și voința populară", a declarat Maia Sandu. 

În data de 15 noiembrie va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale, iar pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se va da duela Igor Dodon și Maia Sandu. În turul întâi al scrutinului din 1 noiembrie, Maia Sandu a obținut 36,16%, iar Igor Dodon - 32,62%.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0