Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegeri 2020: Buletinul de vot pentru turul doi – aprobat

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru turul doi al scrutinului prezidențial, din 15 noiembrie, vor fi tipărite cu peste 115 mii mai multe buletine de vot în limba română pentru secțiile din străinătate. Cum va arăta buletinul de vot.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința de astăzi textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin prezidențial, care va avea loc în duminica de 15 noiembrie.

Выборы президента - Sputnik Moldova
Societate
A fost stabilită data turului doi al alegerilor prezidențiale

Pe prima poziție va fi înscris candidatul care a acumulat mai multe voturi în primul tur al scrutinului – Maia Sandu (36,16%), desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, iar pe poziția a doua – Igor Dodon (32,62% din voturi), candidat independent, a decis CEC.  

Buletinul de vot va conține 2 patrulatere cu lungimea de 112 mm și lăţimea de 140 mm și va fi tipărit pe hârtie opacă (mată) de culoare „gri afumat”, la fel ca pentru primul tur.

CEC a decis majorarea astăzi tirajului buletinelor de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial pentru secțiile de votare din străinătate.

Numărul buletinelor de vot în limba rusă a rămas neschimbat, dar a fost majorat cu peste 115 mii de exemplare numărul buletinelor de vot în limba română.

Astfel, tirajul buletinelor de vot care vor ajunge pentru al doilea tur în cele 139 de secții de peste hotare va fi de 671.500 de exemplare – 583.100 în limba română și 88.400 în limba rusă.

Notăm că pentru primul tur, desfășurat pe 1 noiembrie, pentru secțiile de votare din străinătate au fost tipărite 556 de mii de buletine de vot - 467.600 de buletine de vot în limba română și 88.400 de buletine de vot în limba rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0