Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Date noi: Câți elevi și profesori se tratează de COVID - 19

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a anunțat câți copii din grădinițe, elevi și studenți, cadre didactice și alți angajați ai instituțiilor se tratează de COVID-19 și câți sunt în carantină. Luni, 2 noiembrie, a fost reluat procesul educațional, după încheierea vacanței de toamnă.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Un număr de 206 elevi au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar 3.293 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare, conform datelor anunțate astăzi de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi

Totodată, 299 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 188 se află în izolare, conform situației de la sfârșitul zilei de 2 noiembrie.

MECC a mai precizat că 64 de persoane din rândul personalului nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus, iar alte 44 de persoane se află în autoizolare.

În 10 instituții de învățământ, procesul de studii se desfășoară la distanță, din cauza carantinei. De asemenea, în 138 de clase procesul educațional are loc la distanță.

În învățământul profesional tehnic au fost testați pozitiv cu COVID-19, în perioada 26-30 octombrie, 24 de elevi, 13 cadre didactice și un cadru auxiliar. De asemenea, 12 grupe de elevi din școlile profesional-tehnice sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 26-30 octombrie, 17 studenți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 52 de studenți se află în autoizolare. De asemenea, în învățământul superior 11 cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19, 9 fiind în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar al universităților au fost infectate 15 persoane.

Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Cum se fac orele în clasele unde profesorii sunt infectați cu COVID

Până pe 3 noiembrie, din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea, la decizia fondatorului, 1.301 de instituții de învățământ. În prezent, 7 instituții și 30 de grupe de copii se află în carantină. Șase copii din instituții de educație timpurie s-au contaminat cu virusul COVID-19, iar alți 872 de copii se află în autoizolare. Pe același segment de instituții, 84 de cadre didactice au fost confirmate cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 90 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

Ministerul Educației îi îndeamnă pe managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Pe 2 noiembrie, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 76.777 de cazuri în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0