Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetățenia Moldovei: Unii renunță la ea, alții și-o doresc

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea
Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Abonare
Nouă cetățeni moldoveni au solicitat aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Moldova în timp ce alți nouă cetățeni au redobândit-o, iar 10 străini au devenit cetățeni cu drepturi depline ai țării noastre - Igor Dodon a semnat deja decretele.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat trei decrete prin care aprobă decizia a nouă moldoveni de a renunța la cetățenia Republicii Moldova, iar a altora - de redobândire și de acordare a cetățeniei.

Potrivit decretelor publicate în Monitorul Oficial, zece persoane străine au devenit și cetățeni moldoveni, nouă persoane au redobândit cetățenia Moldovei, în timp ce alte nouă persoane au solicitat ca să le fie aprobată renunțarea la cetățenia țării.

Tot în Monitorul Oficial de astăzi al Republicii Moldova a fost publicat decretul de retragerea a cetăţeniei Republicii Moldova fostului deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Cristian Rizea - Sputnik Moldova
Societate
Cristian Rizea a rămas fără cetățenia Moldovei: Dodon a semnat decretul

Potrivit articolului 17 din Constituție, nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de cetăţenie şi nici de dreptul de a-şi schimba cetăţenia. Potrivit Legii, renunţarea la cetăţenia Republicii Moldova se aprobă solicitantului, cu condiţia prezentării adeverinţei privind deţinerea sau dobândirea cetăţeniei unui alt stat ori garanţiei dobândirii cetăţeniei unui alt stat.

Dacă persoana căreia i s-a aprobat renunţarea la cetăţenia Republicii Moldova, în pofida garanţiei nu va dobândi cetăţenia unui alt stat, adică va deveni apatridă, partea din decretul Preşedintelui Republicii Moldova privind aprobarea renunţării la cetăţenia Republicii Moldova referitoare la această persoană se va abroga în modul stabilit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0