Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristian Rizea a rămas fără cetățenia Moldovei: Dodon a semnat decretul

© Photo : Facebook / Cristian RizeaCristian Rizea
Cristian Rizea - Sputnik Moldova
Abonare
Monitorul Oficial din Republica Moldova a publicat astăzi decretul prezidențial prin care Cristian Rizea a rămas fără cetățenia acestei țări.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. În Monitorul Oficial de astăzi al Republicii Moldova a fost publicat ”DECRETUL privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova În temeiul art. 88 lit. c) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 23 alin. (1) lit. a) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova”.

Potrivit textului oficial, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a decretat la Art. 1. ”se retrage cetăţenia Republicii Moldova domnului Cristian MIHAI”, acesta fiind numele cu care este înregistrat Cristian Rizea în Republica Moldova.

La Art. 2. Al decretului se arată că prezentul decret intră în vigoare la data publicării, așadar el este deja în vigoare.

Cel care semnează decretul este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, decretul fiind numerotat și datat cu numărul 1823-VIII. Chişinău, 2 noiembrie 2020.

© Screenshot / Monitorul Oficial al RMCaptură ecran din Monitorul Oficial al Republicii Moldova
Cristian Rizea a rămas fără cetățenia Moldovei: Dodon a semnat decretul - Sputnik Moldova
Captură ecran din Monitorul Oficial al Republicii Moldova

Într-o postare pe pagina sa de Facebook în care anunță că i s-a retras cetățenia, Cristian Rizea anunță că se va lupta în instanță împotriva deciziei.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit din România, după ce a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0