Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Maestrul Nicolae Botgros își sărbătorește ziua de naștere astăzi

© Photo : Facebook / Mihai ChiricaNicolae Botgros
Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Botgros, conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară "Lăutarii", cel care a ridicat muzica populară la nivel de simbol național și carte de vizită a țării, împlinește 66 de ani.
Maestrul Nicolae Botgros își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Vioara numărul unu a țării, maestrul Nicolae Botgros este deținătorul celor mai mari distincții de stat, iar potrivit prezentatorului emisiunii "Intersecții", Andrei Porubin, cele mai importante i le-a adus demult poporul, este vorba despre respectul, recunoștința, admirația și dragostea pentru că s-a dăruit muzicii populare.

Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Maestrul Nicolae Botgros a fost decorat cu distincția Doctor Honoris Causa

Nicolae Botgros a mărturisit la Radio Sputnik Moldova că cel mai deosebit și memorabil compliment din viață l-a primit chiar de la regretatul său tată, care niciodată nu era satisfăcut de multe lucruri și nu iubea spectacolele, însă, după ce a asistat la un concert susținut de Nicolae Botgors, acesta și-a sărutat fiul cu lacrimi în ochi, spunând "Da! Asta trebuia să fac eu în viața mea și n-am putut, bravo, mai mult decât atât, nu pot să-ți spun nimic". Astfel, inima lăutarului Dumitru Botgros s-a umplut de bucurie când și-a văzut visul împlinit prin fecior.

Renumitul interpret din România Paul Ciprian Surugiu, cunoscut după numele de scenă Fuego, i-a adresat un mesaj de felicitare omagiatului, menționând că se simte onorat la fiecare apariție scenică alături de Nicolae Botgors, cel care mereu se reinventează în fața publicului spectator.

"Îl prețuiesc și îi doresc să fie sănătos alături de oamenii dragi din viața Dumnealui, să ne cânte ani mulți și frumoși în slujba minunatei orchestre pe care o conduce cu mare măiestrie", a spus artistul.

Fuego a relatat că dorește să cânte o "altfel" de muzică alături de Nicolae Botgros, făcând referință  la melodiile de muzică ușoară spre clasic.

"Mi-ar face plăcere dacă aș cânta "Codrii mei", o melodie magistral compusă de Eugen Doga, în orchestrația și sub bagheta lui Nicolae Botgros", a subliniat Fuego.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc, Cahul, și este unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0