Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un epidemiolog rus, despre răspunsul imun la COVID-19 și gripă

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Un epidemiolog rus explică care sunt diferențele răspunsului imun în cazul COVID - 19 și cel al gripei sezoniere.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. În cazul infecției cu coronavirus, răspunsul imun apare mai târziu decât în cazul gripei, virusul reușește să se înmulțească nu numai în căile respiratoare superioare, ci și pătrunde în secțiunile inferioare, motiv pentru care plămânii sunt adesea afectați, a declarat pentru RIA Novosti directorul adjunct pentru activitatea clinică și analitică a Institutului Central de Cercetare a Epidemiologiei din Rospotrebnadzor, profesorul Natalia Pșenicinaia.

"Cu COVID, producția de interferon este adesea întârziată, mai aproape de începutul celei de-a doua săptămâni. Acest lucru duce la un răspuns întârziat al sistemului imunitar, atunci când virusul s-a înmulțit nu numai în căile respiratoare superior, dar a pătruns deja în părțile inferioare. În acest moment, lansarea sintezei interferonului, care duce la un răspuns distorsionat al sistemului imunitar - eliberarea unei cantități mari de citokine pro-inflamatorii (mediatori inflamatori), activarea patologică a macrofagelor și dezvoltarea unei furtuni de citokine ", a spus Pșenicinaia.

Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020
Ea a explicat că, din cauza unui astfel de răspuns imunitar întârziat, apar leziuni pulmonare severe și stratul interior al vaselor de sânge este deteriorat, ceea ce provoacă cheaguri de sânge.

În același timp, potrivit lui Pșenicinaia, evoluția bolii este diferită pentru toată lumea - la unii decurge cu o temperatură normală sau creșterea ei pe termen scurt timp de 1-2 zile, la unii pacienți apar imediat simptome catarale, la alții boala se manifestă prin slăbiciune generală, durere în mușchi, cu apariția tusei sau dificultăți de respirație în a doua săptămână.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0