Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se va schimba în turul doi numărul secțiilor de peste hotare?

© Photo : Miroslav RotariВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a comentat în cadrul briefingului de astăzi desfășurarea procesului de vot peste hotarele Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a menționat că peste hotarele Republicii Moldova în turul doi de scrutin vor fi deschise tot atâtea secții de votare câte au fost în primul tur. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmează să poarte discuții cu autoritățile statului în care a fost instituite măsuri stricte de prevenire a infecției COVID-19. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Are nevoie sau nu Sandu de electoratul lui Usatîi în turul doi?

„Guvernul va acorda Comisiei Electorale Centrale și mai departe suportul pentru organizarea corectă și democratică a alegerilor. Dacă vorbim despre birourile electorale destinate diasporei, vor fi același număr de birouri. Noi vom continua să discutăm cu guvernele acestor țări să asigure accesul cetățenilor, să putem deschide aceste birouri, pentru că vedeți că situația pandemică evoluează negativ în multe țări din Europa în primul rând și apar unele probleme la acest capitol. Eu am vorbit și astăzi cu Ministerul Afacerilor Externe, astfel încât toate problemele eventuale care pot apărea în privința birourilor electorale din Europa în primul rând să fie soluționate, astfel încât noi pentru data de 15 să avem o prezență mare, astfel încât să putem finaliza la 15 noiembrie acest examen responsabil și să revenim la viața cotidiană”, a declarat premierul. 

Premierul Ion Chicu a precizat că astăzi în instituțiile de învățământ în care au fost amenajate secții de votare procesul de studii se desfășoară de la distanță, pentru că în clădiri este efectuată dezinfecția. Așa se va întâmpla și a doua zi după turul doi al alegerilor prezidențiale.

În cadrul primului tur de scrutin au votat peste 1,3 milioane de cetățeni moldoveni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0