Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Are nevoie sau nu Sandu de electoratul lui Usatîi în turul doi?

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul PAS, Maia Sandu, care a înregistrat cel mai bun scor în alegerile din 1 noiembrie, a susținut o conferință de presă în care s-a referit la noua situație creată pe eșichierul politic.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Corespondentul Sputnik Moldova a întrebat-o pe Maia Sandu dacă contează pe voturile cetățenilor care duminică au votat pentru Renato Usatîi, care s-a clasat pe locul trei, după Igor Dodon. Și dacă va negocie cu Renato usatâi un eventual sprijin pentru turul doi.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: "PPDA o va susține pe Maia Sandu în turul doi"
Liderul PAS a răspuns evaziv la aceste întrebări, menționând doar că "alegerile de ieri au arătat că două treimi dintre alegători își doresc schimbarea", Asta ar putea însemna că, potrivit calculelor ei, toți cei care au votat în primul tur pentru alt candidat decât Dodon, în turul doi, vor vota împotriva acestuia, adică pentru Maia Sandu.  

Ea s-a ferit să precizeze dacă va purta discuții sau eventuale negocieri cu liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Însă i-a mulțumit pentru sprijinul anunțat deja de liderul PPDA, Andrei Năstase.   

Amintim că, după procesarea a 100% din procesele verbale, Maia Sandu este pe primul loc conform rezultatelor prealabile finale ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, cu 36.16% (487635) din voturile alegătorilor. Igor Dodon a acumulat 32.61% sau 439866 de voturi.

Speranța lui Dodon pentru turul doi – Detalii>>>

Pe locul trei s-a clasat Usatîi Renato cu 16.90% (227938), urmat de Ivanov Violeta cu 6.49% (87542) și doar pe locul cinci s-a situat Năstase Andrei cu 3.26% (43925).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0