Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale în patru sate: Cine sunt învingătorii

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, în ziua alegerilor prezidențiale, în patru localități din Republica Moldova au avut loc și alegeri locale.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. În patru localități din Republica Moldova, oamenii și-au ales ieri, odată cu președintele, și primarii. Este vorba de satul Dubna, raionul Soroca, comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei, dar și în satul Corlăteni, raionul Râșcani.

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Se va schimba în turul doi numărul secțiilor de peste hotare?

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate, în comuna Chetriș, raionul Fălești, și în satul Corlăteni, raionul Râșcani, urmează să se desfășoare al doilea tur de scrutin.

În localitatea Dubna, cetățenii au ales-o în fruntea satului pe candidata Partidului Socialiștilor Elena Sochirca, pentru care au votat 264 de alegători din 381 de voturi valabil exprimate.

În comuna Chetriș, raionul Fălești, din 596 de voturi valabil exprimate, cele mai multe, 231, au fost acordate candidatului din partea Partidului Nostru, Alesea Mamai. Candidatul Partidului Democrat Constantin Condru a acumulat 164 de voturi.

La Piatra, Orhei, locuitorii comunei i-au dat vot de încredere lui Radu Bușila, candidatul Partidului Politic „Șor”. Pentru acesta au votat 790 de alegători.

La Corlăteni, a învins în turul I candidatul propus de „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Veaceslav Bold. Pentru acesta au votat 741 de alegători. Contracandidatul său în turul doi va fi Svetlana Pruteanu de la ”Partidul Nostru” care a acumulat 679 de voturi.

Conform prevederilor electorale, turul doi al alegerilor în cele două sate ar urma să fie organizat peste 2 săptămâni, data fiind stabilită de CEC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0