Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi încălcări electorale au fost înregistrate de Poliție

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția n-a constatat incidente grave, dar a documentat zeci de încălcări electorale. În proporție de aproximativ 60%, sesizările cetățenilor la Poliție despre pretinse încălcări electorale nu corespund realității, susține reprezentantul instituției.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Poliția nu a înregistrat în prima jumătate a zilei incidente grave în desfășurarea procesului votării, dar totuși au existat o serie de încălcări electorale, a sintetizat, în cadrul unui nou briefing, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Marin Maxian.

Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Poliția a raportat mai multe încălcări ale procesului de vot

Până la orele amiezii, Poliția a înregistrat peste 40 de sesizări privind încălcări electorale, inclusiv unele ce vizează transportarea organizată a cetățenilor către secțiile de votare și șase cazuri de blocare a drumurilor către secțiile de vot – la Florești, Dubăsari, Rezina, Bender.

Potrivit lui Marin Maxian, „au fost identificate 35 de unități de transport” implicate în transportarea organizată a alegătorilor.

„IGP a depus două demersuri către Comisia Electorală Centrală în privința a doi observatori care-și depășesc competențele”, a mai declarat Marin Maxian.

Polițiștii au raportat patru cazuri de fotografiere a buletinelor de vot - un caz nefiind confirmat, trei cazuri de tentative de corupere a alegătorilor – un caz nefiind confirmat, un caz de agitație electorală și șase cazuri de prezență a afișajului electoral în ziua votării.

CEC - Sputnik Moldova
CEC: Aglomerație la secțiile de votare de peste hotare

În două secții de votare, de la Florești, unii membri ai biroului secției de votare nu aveau mască de protecție, iar într-o secție nu era efectuată termometria.

În proporție de vreo 60%, sesizările cetățenilor la Poliție despre pretinse încălcări electorale nu corespund realității, a declarat Marin Maxian. Potrivit lui, unii cetățeni au indicat chiar adrese inexistente sau au semnalat fapte ale unor persoane ce nu există.  

Peste 6.000 de polițiști asigură ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale. Polițiștii se află la o distanță de 100 de metri de secțiile de votare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0