Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Observatori CSI: Procesul electoral în Moldova este la un nivel înalt

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alegerile prezidențiale din 1 noiembrie sunt monitorizate de 1.884 de observatori naționali și 309 observatori internaționali.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare (CAI) al CSI, Dmitri Kobițki a comentat pentru Sputnik cum se desfășoară alegerile președintelui în Moldova.

”Procesul electoral în Moldova este organizat la un nivel foarte înalt”, a declarat Kobițki.

”La secția noastră de votare sunt înregistrați 1280 de alegători. De regulă, aceștia sunt cetățeni activi social. Secția de votare s-a deschis la timp”, a precizat președintele secției №1/109 Larisa Crețu.

Opt candidați aspiră la funcția de șef al statului.. Este vorba de Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, candidat independent, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0