Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri 2020: Câți moldoveni au ieșit la vot

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Secțiile de votare deschise pentru alegerile prezidențiale de astăzi s-au închis. Potrivit datelor CEC a fost înregistrată cea mai slabă rată de participare comparativ cu cea de la ultimele scrutine.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Aproape 43 la sută din alegătorii înscriși pe listele electorale și-au exercitat dreptul la vot în cadrului scrutinului de astăzi. Datele sunt prezentate pe site-ul Comisiei Electorale Centrae în regim online, în timp real. Astfel 1 214 478 de cetățeni și-au dat votul pentru unul din cei opt candidați înscriși în cursa electorală. Rata de participare la vot este mai mică față de alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, când la urne s-au prezentat 49% din alegători.

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale 2020: Cine trece în turul doi

Potrivit datelor prezentate de CEC, femeile sunt mai active decât bărbații. Acestea au ieșit la vot în proporție de puțin peste 54%. Bărbații care și-au exprimat dreptul la vot constituie puțin peste 46% din alegători. Totodată, cea mai activă categorie de vârstă, ca și în cazul altor scrutine electorale o reprezintă cea între 56 și 70 de ani. Acești votanți, s-au prezentat la urne în proporție de peste 33% și sunt urmați de cei cu vârsta între 41 - 55 de ani, cu o pondere peste24%.

Cei mai pasivi s-au dovedit a fi și de această dată tinerii cu vârste între 18-25 de ani. Aceștia au ieșit la vot în proporție de doar puțin peste 8%. Categoria votanților de peste 71 de ani a avut o pondere peste 10%. Cea mai mare prezență la vot se atestă în raionul Cimișlia. Aici aproape 50% din cetățeni au mers la secțiile de votare. La secțiile de votare din străinătate, până la ora 21:00, ora Republicii Moldova, au votat peste 138 de mii de alegători. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0