Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Observatorii din CSI după ședința la CEC: Am primit răspunsuri exhaustive

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Mâine dimineață observatorii se vor deplasa la secțiile electorale pentru a urmări cum se desfășoară alegerile președintelui Moldovei.

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Observatorii electorali din CIS au primit de la CEC răspunsuri exhaustive la întrebările care i-au interesat. Despre aceasta a declarat secretarul general - șeful secretariatului Consiliului CAI al CSI Dmitri, Kobițki, după întâlnirea cu conducerea Comisiei Electorale Centrale.

"Ne întâlnim cu staff-urile electorale, cu candidații la funcția de președinte. Ne-am întâlnit cu conducerea CEC și am primit răspunsuri exhaustive la întrebările care ne-au interesat. De mâine, odată cu deschiderea secțiilor de votare, vom începe observarea directă a procesului electoral. Ne vom deplasa în regiuni, observatorii noștri vor fi la Chișinău și în Găgăuzia. Vom urmări dacă este asigurată accesibilitatea la secțiile de votare, cum se va desfășura votarea la domiciliu, vom fi prezenți și la totalizarea rezultatelor, la numărarea voturilor", a declarat Kobițki în cadrul unui briefing.

Din componența grupului de observatori fac parte deputați - reprezentanți ai organelor legislative supreme ale statelor membre ale Adunării interparlamentare CSI, precum și angajați și experți ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor.

În acest an, observatorii internaționali din cadrul CAI a CSI au monitorizat campaniile electorale parlamentele din Azerbaidjan, Tadjikistan și Serbia.

În total, CEC a acreditat 1.884 de observatori naționali și 309 observatori internaționali care vor urmări desfășurarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova pe 1 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0