Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfaturi prețioase: Alimentația copilului în sezonul rece

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Educația pentru o alimentație sănătoasă trebuie să înceapă din copilărie. Aceasta se asigură prin diversitatea alimentelor și consumul moderat al acestora, fără a depăși nevoile energetice ale organismului, susțin specialiștii.
Alimentația copilului în sezonul rece

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicului-nutriționist Luminița Suveică a vorbit despre importanța realizării unui echilibru în alimentație încă din copilărie și a precizat care sunt cele mai importante reguli pentru o veritabilă alimentație corectă.

Potrivit specialistului, o alimentație sănătoasă include diverse alimente bogate în vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. În orice regim alimentar pe adoptat copiilor fie acasă, fie la grădiniță sau școală părinții trebuie să se conducă după câteva reguli. În special, în sezonul rece, alimentația joacă un rol primordial asupra sănătății celor mici.

"Copilul trebuie să aibă parte de o aliemntație echilibrată ce include toți nutrițenții. Dacă ziua copilul este la grădiniță, atunci seara când vine acasă este important ca părinții să fortifice imunitatea acestuia. Seara se pune accentul pe vitamina C – salate din fructe (mere, portocale, gutuie, pere). De asemenea puteți folosi nuci, semințe, fructe uscate, iaurt, chefir, brânzeturi", a subliniat Luminița Suveică.

Mai mult, specialistul susține că dulciurile și zahărul trebuie eliminate din alimentația zilnică a celor mici. Aceastea pot fi înlocuite cu fructele proaspete sau uscate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0