Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremur în Turcia și Grecia: Mesaj de condoleanțe al premierului Chicu

Abonare
Premierul moldovean Ion Chicu a transmis un mesaj de condoleanțe după producerea cutremurului care a lovit Turcia și Grecia.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a transmis un mesaj de condoleanțe autorităților din Turcia și Grecia după producerea unui puternic cutremur, soldat cu victime umane.

”Am aflat cu profundă tristețe despre cutremurul devastator în Marea Egee, care a lovit Turcia și Grecia, provocând pierderi de vieți omenești și multiple distrugeri. În aceste clipe dificile, exprim sentimentele noastre de solidaritate cu poporul turc și poporul elen”, se arată în mesajul premierului.

Chicu a transmis un mesaj de compasiune profundă familiilor îndoliate, iar celor răniți, le-a dorit însănătoșire grabnică.

Gherghe Mărmureanu - Sputnik Moldova
Seismolog, despre cutremur în România după Grecia și Turcia

Cutremur devastator în Turcia și Grecia

Opinia publică din lumea întreagă a fost bulversată de imaginile publicate în urma seismului produs în Marea Egee – și care a lovit câteva orașe din Turcia, în primul rând marele port Izmir dar și Grecia.

În Turcia s-au prăbușit clădiri, sunt multe victime – o tragedie care, așa cum e firesc, îngrozește întreaga lume – și în primul rând România, țară seismică, situată relativ aproape de zona afectată.

Magnitudinea a fost de 6.7 grade pe scara Richter, iar adâncimea de producere de numai 30 de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0