Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase mii de polițiști vor fi la datorie în ziua alegerilor

© Sputnik / Osmatescoполиция
полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Ministerului de Interne vor asigura securitatea alegătorilor și integritate secțiilor de votare în ziua scrutinului prezidențial.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a informat că Ministerul Afacerilor Interne va implica pe 1 noiembrie peste 6000 de angajați care să asigure securitatea tuturor participanților la alegerile președintelui țării.

Totodată, oamenii legii vor acorda asistență reprezentanților organelor electorale și autorităților publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile electorale și în birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Polițist - Sputnik Moldova
Societate
Scrutinul nu a început, dar abateri s-au înregistrat: Ce spune IGP

Așa cum s-a anunțat anterior, angajații poliţiei şi a Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA), vor monitoriza mijloacele de transport în ziua alegerilor de duminică, 1 noiembrie, pentru a împiedica transportul organizat al alegătorilor la urnele de vot. Anterior, Comisia Electorală Centrală a emis o decizie prin care a interzis transportarea organizată la secțiile de votare a alegătorilor.

Amintim că astăzi Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat o directivă prin care le cere procurorilor teritoriali și celor specializați să sistematizeze toate sesizările despre încălcările legislației electorale din timpul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, precum și soluțiile adoptate, inclusiv de către Poliție.

Ca urmare, procurorii teritoriali și cei specializați vor examina în regim prioritar și în termen cât mai restrâns încălcările electorale atribuite competenței instituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0