Atacuri teroriste în Franța: ”Suntem în plin război”

© AFP 2024 / VALERY HACHEMilitari francezi la Nisa, Franța
Militari francezi la Nisa, Franța - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne francez avertizează că ”suntem în război” și că Franța trebuie să se pregătească pentru că vor mai fi atentate provocate de ”ideologia islamistă”.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Franța trebuie să se pregătească pentru mai multe atacuri pe teritoriul său, a avertizat ministrul de Interne Gerald Darmanin. El a adăugat că națiunea luptă împotriva extremismului islamic, arată RT

”Suntem în război împotriva unui inamic care se află înăuntru și în afară”, a spus Darmanin. El a arătat că Franța trebuie să se pregătească și pentru alte tragedii pentru că luptă împotriva ”ideologiei islamiste”.

”Trebuie să înțelegem că au fost și vor mai fi asemenea evenimente precum aceste teribile atacuri”, a atenționat oficialul. El a spus că 4000 de membri ai echipelor de securitate vor fi staționați în locurile de rugăciune din Franța în acest week-end.

Poliția franceză - Sputnik Moldova
Încă un atac terorist în Franța - decapitare în biserică
Franța și-a ridicat nivelul de alertă teroristă la un nivel maxim după tragedia de la Nisa, în urma căreia au murit trei oameni.

Darmanin a anunțat că chiar cu două zile înainte de atac că operațiuni de securitate vor fi desfășurate la locurile religioase din țară din cauza amenințării teroriste ”foarte ridicate” din preajma Sărbătorii Tuturor Sfinților de pe 1 noiembrie.

Ministrul a precizat în acel moment că Franța trebuie să combată ”islamismul agresiv care îi înarmează ideologic pe oameni”, subliniind totodată că Islamul va avea întotdeauna un loc printre celelalte religii într-o țară seculară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0