Încă un atac terorist în Franța - decapitare în biserică

© AFP 2022 / GEOFFROY VAN DER HASSELTPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O persoană de 70 ani a fost decapitată în interiorul bisericii Notre-Dame din Nisa, o operațiune a poliției fiind declanșată în zonă.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. O operațiune a poliției a fost anunțată ca urmare a unui teribil atac cu cuțitul care a avut loc azi dimineață în centrul Nisei, o persoană de 70 de ani fiind decapitată în interiorul bisericii Notre-Dame, notează Sputnik France

Populația a fost anunțată să evite zona. Un mort și mai mulți răniți au fost semnalați, conform unei surse din poliție. Primarul orașului, Christian Estrosi, le-a mulțumit forțelor de ordine care au oprit atacantul.

Motivul atacului rămâne neclar, dar primarul Estrosi a confirmat că, pe baza probelor de până acum, a fost un atac terorist.

Între timp, poliția efectuează o explozie controlată în zonă și a cerut publicului să se îndrepte în timpul acțiunii echipelor de eliminare a bombelor.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a convocat o întâlnire de urgență pentru a evalua situația și va desfășura o unitate de criză pentru a ajuta la gestionarea operațiunii de securitate aflate în desfășurare.

Atacul a avut loc la doar o zi după ce ministrul francez de Interne a avertizat că amenințarea teroristă din țară este „foarte mare” pe fondul creșterii tensiunilor în urma decapitării unui profesor într-un aparent atac islamist.

Profesorul de școală Samuel Paty a fost ucis după ce le-a arătat elevilor diferite desene animate care îl înfățișau pe profetul Mahomed în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare.

Darmanin a spus că Franța trebuie să continue să lupte împotriva „islamismului rampant, care armează oamenii ideologic”.

​Totodată, primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că este vorba de un atac terorist. „Confirm că totul indică atacul terorist din Bazilica Notre Dame”, a scris Estrosi pe pagina sa de Twitter. Acesta a confirmat că au decedat trei persoane, două dintre care chiar în Biserică.

Acesta a dispus să fie închise toate bisericile din oraș ca urmare a săvârșirii atentatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0