Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Secții de votare în corturi: Cum se va vota în unele sate

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră electorală în Republica Moldova. În trei localități din țară vor fi amenajate corturi speciale unde cetățenii își vor exercita dreptul la vot. Unul dintre acestea va fi amenajat în satul Cigârleni, raionul Ialoveni.
Secții de votare în corturi: Cum vor vota oamenii de la sate

Decizia vine după ce autoritățile au stabilit că încăperile unde urmau să fie deschise secțiile de votare nu întrunesc condițiile necesare de securitate și ar putea pune în pericol viața și sănătatea participanților la procesul electoral.

De exemplu, în satul Cigârleni, tradițional, scrutinul era desfășurat la Casa de Cultură din localitate. În acest an, tavanul instituției a fost grav avariat din cauza ploilor torențiale, motiv pentru care sătenii vor fi nevoiți să-și exercite dreptul la vot în "corturi electorale" amenajate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cabine de vot - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie
"Cortul are o lungime de șase metri și lățime de 12 metri. Acesta va fi dotat corespunzător – iluminare, rețea de Internet și tot ce este necesar pentru buna desfășurare a scrutinului. Totuși, alegătorilor le este indiferent unde să voteze, oamenii vor schimbări. Vom depune tot efortul ca în 2021 să fie reparat acoperișul și pe viitor să evităm aceste situații", a declarat într-un interviu pentru Sputnik primarul de Cigârleni, Sergiu Erizanu.

Potrivit lui, în satul Cigârleni sunt 2457 de locuitori. Dintre aceștia, 1836 - cu drept de vot. Din experiența anilor precedenți, aproximativ 1000-1100 de alegători participă la scrutine.

De menționat este că celelalte corturi vor fi amenajate în satul Bâc din comuna Bubuieci și Bogdanovca Nouă, orașul Cimișlia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0