Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

© Sputnik / OsmatescoVasile Vulpe
Vasile Vulpe - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Despre avantajele pentru antreprenori și beneficiile asupra economiei am aflat de la șeful Direcției politici economice din cadrul Ministerului Economiei, Vasile Vulpe.
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

Statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă, susțin autoritățile.

Potrivit lui Vasile Vulpe, avantajele acestor platforme este că vor fi dotate cu toate rețelele de comunicare – iluminare, apă, canalizare, gaz etc. Racordarea la aceste facilități este una dintre cele mai costisitoare la etapa construcției.

"Atâta timp cât se va oferi o platformă unică, ce va avea o bază și mentenanță unică, atunci agentul economic nu va trebui să-și facă griji de aceste aspecte. Este un aspect foarte important", a subliniat interlocutorul.

Mai mult, odată cu crearea platformelor industrial-multifuncționale vor fi create inclusiv laboratoare de cercetare și renovare. Astfel, va avea loc simbioza dintre necesitățile din punct de vedere tehnologic a întreprinderii și activitățile științifice de cercetare și dezvoltare ale antreprenorilor, a mai adăugat Vasile Vulpe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0