Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două vinuri din Moldova au câștigat Marea Medalie de Aur

© Sputnik / OsmatescoДень вина в Гагаузии
День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Vinurile moldovenești au fost distinse cu 57 de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2020. Două vinuri i-au cucerit cu desăvârșire pe experți și au obținut Marea Medalie de Aur.

CHIȘINĂU, 29 octombrie – Sputnik. Vinurile din Republica Moldova au obținut 57 de medalii la cel mai mare concurs de profil din Asia - Asia Wine Trophy 2020, a informat astăzi Oficiul Național al Viei și Vinului.

Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Diana Lazăr: Vinul din Moldova – mândria poporului nostru

Două vinuri - „Cabernet Sauvignon Rose” de la vinăria Asconi și „Chateau Vartely Riesling” de la vinăria Chateau Vartely – au câștigat Marea Medalie de Aur.

Alte 32  de vinuri s-au învrednicit de medalii de aur, iar 23 – de medalii de argint la concursul desfășurat în perioada 11 – 14 octombrie, la Daejeon, Coreea de Sud.

„Succesul este unul foarte important, în condițiile în care țările asiatice, inclusiv Coreea de Sud, fac parte din categoria piețelor netradiționale de export pentru vinurile îmbuteliate, cu o valoare adăugată înaltă”, potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului.

„Prognozele din domeniu arată că în următorii 10 ani consumul de vinuri din Asia va înregistra creșteri considerabile, de aceea trebuie să continuăm să producem vinuri de calitate, care să corespundă cererii consumatorilor, pentru a diversifica piețele și pentru orientarea spre aceste regiuni”, a apreciat Irina Bîstrițchi, vicedirector la Oficiul Național al Viei și Vinului.

Republica Moldova a participat la concurs cu peste 120 de mostre de vin. Dintre acestea, 106 au fost susținute de Oficiul Național al Viei și Vinului, instituție responsabilă de dezvoltarea sectorului vitivinicol și de gestionarea brandului de țară „Vinul Moldovei”.

Lupta a fost acerbă în cadrul competiției: la concurs au participat peste 4.300 de mostre de vin din 34 de țări. Vinurile au fost apreciate de 140 de jurați internaționali de specialitate.

Doar 30% dintre mostrele de vinuri înscrise în concurs au obținut medalii – un asemenea prag de premiere este prevăzut de regulamentul competiției.

© Photo : QUBO Communications Group 57 de medalii pentru Vinul Moldovei la concursul Asia Wine Trophy 2020
Două vinuri din Moldova au câștigat Marea Medalie de Aur - Sputnik Moldova
57 de medalii pentru Vinul Moldovei la concursul Asia Wine Trophy 2020

Piețele asiatice, în special China și Coreea de Sud, înregistrează o creștere spectaculoasă a consumului de vinuri de import, fapt care contribuie la creșterea ofertei, potrivit Institutului Viei și Vinului.

Beciurile de la Cricova - Sputnik Moldova
Beciurile de la Cricova, cea mai îndrăgită destinație pentru turiștii din toată lumea

Studiile de profil recente arată că tânăra generație din Asia este deschisă spre cunoașterea vinurilor de calitate, chiar dacă acestea nu fac parte din cultura tradițională locală.

Programul din acest an al concursului Asia Wine Trophy a inclus și o conferință cu mai multe sesiuni tematice de discuții, iar Republica Moldova a fost prezentată ca fiind țara cu cele mai mari galerii vinicole din întreaga lume.

În anul 2019, la ediția anterioară a acestui concurs, vinificatorii din Republica Moldova au obținut 56 de medalii, inclusiv o Mare Medalie de Aur, 34 de medalii de aur și 21 de medalii de argint. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0