Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Planurile SUA de amplasare a rachetelor în Europa sunt cinice”

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Declarațiile venite din SUA cu privire la disponibilitatea Washingtonului de a amplasa rachete cu bazare terestră în Europa sunt cinice – Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Declarațiile SUA cu privire la disponibilitatea de a desfășura în Europa rachete hipersonice pentru descurajarea Rusiei sunt cinice, declară purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

Ракета Авангард - Sputnik Moldova
Rusia
Ministerul rus de Externe, despre condiția dialogului cu SUA privind armele hipersonice

Ea a subliniat că astfel de intenții ale Washingtonului creează premise pentru o nouă criză a rachetelor.

„Afirmațiile cu privire la desfășurarea rachetelor americane în Europa sună deosebit de cinic pe fundalul declarațiilor președintelui Rusiei, prin care nu doar a reiterat adeziunea țării noastre la un moratoriu asupra amplasării unor rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, cu bazare terestră, în regiunea europeană, dar și a propus statelor NATO, împreună cu SUA, un șir de idei practice cu privire la măsuri de verificare reciprocă pentru eliminarea unor îngrijorări în sfera rachetelor”, a spus Maria Zaharova.

Luând în considerație acele declarații pe care și le-a permis Washingtonul, purtătorul de cuvânt al MAE rus i-a recomandat elitei politice din SUA “să se descurajeze pe sine, nu Rusia”.

Zaharova a subliniat că amplasare unor rachete interzise anterior de INF va deveni o acțiune extrem de riscantă și destabilizatoare și a îndemnat să se studieze și să se reacționeze constructiv la inițiativa Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0