Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe, despre condiția dialogului cu SUA privind armele hipersonice

Abonare
Ministerul rus de Externe a anunțat care este condiția pentru ca să poată avea loc un dialog cu SUA în privința armelor hipersonice.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Nu poate exista un dialog cu Statele Unite cu privire la noile sisteme de arme hipersonice ruse fără o discuție cuprinzătoare despre proiectele similare americane, a declarat pentru RIA Novosti ministrul adjunct de externe, Sergei Riabkov.

Города мира. Нью-Йорк - Sputnik Moldova
Expert militar, despre ”bănuielile” americane: Odată deja s-au dat de gol

De asemenea, este nevoie de comunicare privind crearea unui sistem global de apărare împotriva rachetelor, desfășurarea de arme în spațiu și alte programe care destabilizează până la extrem sfera strategică și care provoacă îngrijorarea Moscovei.

Riabkov a amintit că în 2019, în cadrul Tratatului START, pentru partea americană a fost efectuată o demonstrație de lansare a vehiculului cu blocul de planificare ”Avangard”. Și dacă actualul Tratat de Reducere a Armelor Strategice rămâne în vigoare "după câțiva ani după expirarea perioadei inițiale de zece ani, abia atunci va fi probabil justificat să spunem că acest sistem va fi introdus în cadrul acestui tratat", a adăugat el.

”În ceea ce privește o serie de sisteme noi, pe care americanii le-au numit recent „exotice ”, noi nu evităm să vorbim despre ele, dar vreau să acordăm o atenție deosebită asupra faptului că nu vom discuta despre aceste sisteme în vid, ele nu sunt doar un subiect pentru discuții, fără a ține cont de alte circumstanțe", a subliniat ministrul adjunct de externe.

El a atenționat din nou că o condiție dură și indispensabilă a dialogului este acordul SUA să poarte un dialog complex și la obiect.

”Și în cadrul acestui dialog, vom fi ghidați numai de sarcina de a ne asigura securitatea națională. Aceasta este alfa și omega ale abordării noastre, în general, de a lucra în domeniul controlului armelor”, a spus diplomatul.

START-3 rămâne singurul tratat actual de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite. Acesta prevede că fiecare parte își reduce arsenalele nucleare în așa fel încât, după șapte ani și ulterior, armele totale să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice în submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare dislocate și nedislocate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0