Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o persoană a fost răpită în stânga Nistrului

© Sputnik / Irina LeahovaPoliție
Poliție  - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou caz de răpire a unui cetățean în Zona de Securitate a fost înregistrat astăzi. Despre aceasta anunță Comisia Unificată de Control.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău anunță că în această dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, reprezentanții structurilor de la Tiraspol ar fi răpit un cetățean al Republicii Moldova, din stânga Nistrului, care se deplasa la serviciu.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Oamenii legii au stabilit unde se află polițistul răpit: Detalii
Bărbatul ar fi fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare, deocamdată nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află. Subiectul a fost discutat astăzi la ședința Comisiei Unificate de Control. 

"Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar delegația Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a problemei în cauză", se menționează în comunicatul Biroului de Reintegrare. 

Astăzi viceprim-ministrul Cristina Lesnic și șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, au avut o întrevedere în cadrul căreia au analizat cazul persoanelor răpite în perioada 7-8 octombrie, dar și situația celor doi cetățeni care continuă să rămână în detenție. Cei doi oficiali au ajuns la concluzia că persoanelor trebuie să le fie asigurat dreptul la asistență medicală, asistență juridică și întrevederea cu rudele lor, iar într-un final să fie eliberate. 

"Aceste acțiuni au fost condamnate de mai multe state-membre ale OSCE în cadrul reuniunilor Comitetului Permanent al OSCE din 8, 15 și 22 octombrie, la Viena, în cadrul intervențiilor prezentate de către Republica Moldova. Chișinăul insistă asupra eliberării persoanelor deținute ilegal și eliminării barierelor de circulație pentru funcționarii statului în cazul celor răpiți din raionul Camenca", se menționează într-un comunicat.

Deocamdată, Procuratura și MAI nu a făcut declarații despre răpirea de astăzi. 

Amintim că pe 7 și 8 octombrie patru cetățeni au fost sechestrați de reprezentanții autorităților neconstituționale de la Tiraspol. Doi au fost eliberați, dar nu au voie să se deplaseze în dreapta Nistrului. Alții doi încă se mai află „în custodia ilegală” a Tiraspolului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0