Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alimentația în sezonul rece: Reguli pentru sănătate

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Alimentația sănătoasă și echilibrată este unul dintre cei mai importanți factori care ajută la protejarea împotriva virușilor și gripei sezoniere. Iată care sunt produsele ce trebuie incluse în meniul zilnic în sezonul rece.
Alimentația în sezonul rece: Reguli importante pentru sănătate

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", doctorul în științe medicale Luminița Suveica a declarat că o dietă bogată în vitamine va contribui la întărirea imunității, protejând astfel de viruși și gripă sezonieră. În special, în perioada rece a anului în meniul zilnic trebuie să existe un echilibru alimentar ce include toți nutrienții – macronutrienții (vitamine și minerale), proteine (20 procente din consumul alimentar zilnic), grăsimi (30 la sută) și carbohidrați (50 procente).

În special, în sezonul rece al anului una dintre cele mai solicitate și importante vitamine pentru sistemul imunitar este vitamina C.

"Aceasta o putem lua zilnic din fructe și legume proaspete. Eu recomand o salată din varză proaspătă, morcov, măr și suc de lămâie. Consumată în fiecare zi, această bombă de vitamine va ajuta la îmbunătățirea organismului. De asemenea, nu trebuie să uitați și de alte vitamine – A, B, E, Zinc și D3", a subliniat specialistul.

De asemenea, în această perioadă este important să utilizați proteinele vegetale - năutul, mazărea, fasolea și hrișca. Nu trebuie de uitat nici de aicizii grași precum nucile, semințele și avocado. În sezonul rece este recomandat de consumat cât mai multe lichide – ceai verde, ceai de măceș, ceai de cătină ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0