Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un ministru părăsește Guvernul Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Oleg Țulea renunță la postul de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și va merge ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, post pe care l-a ocupat și anterior.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Comisia parlamentară pentru relații externe a avizat pozitiv astăzi proiectul de hotărâre privind numirea actualului ministru de Externe, Oleg Țulea, în funcția de ambasador al țării noastre în statul Ungaria.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de responsabili din cadrul serviciului de presă al Parlamentului. Ei au precizat că urmează ca decizia să fie aprobată de către Guvernului Republicii Moldova, după care președintele țării să semneze decretul de numire a noului ambasador.

Pentru astăzi este anunțată ședința Cabinetului Chicu.

Oleg Țulea, biografie

Oleg Țulea este originar din Căușeni, Republica Moldova, este căsătorit și are doi copii.

El a absolvit, în anul 2002, Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative. Un an mai târziu își ridică diploma de masterat la aceeași facultate, iar 2005 diploma de masterat în management politic la Școala academică postuniversitară "Ovidiu Șincai", din București, România.

Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene - Sputnik Moldova
Politică
Oleg Țulea: Avem un nivel avansat și strategic al cooperării bilaterale cu Turcia
În luna martie 2020 Oleg Țulea a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Între anii 2016-2020 el a fost ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării.

Între anii 2011-2014 Oleg Țulea a fost deputat, membru al Comisiei pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului Republicii Moldova.

Din 2009 până în 2011 el a deținut funcția de vice-ministru în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Iar în perioada 2005-2009 a fot deputat, membru al Comisiei pentru drepturile omului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0