Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oleg Țulea: Avem un nivel avansat și strategic al cooperării bilaterale cu Turcia

© Photo : Embassy of the Republic of Moldova in BudapestOleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, și Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu au avut astăzi o întrevedere. Iată care au fost principalele subiecte discutate.

CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, și Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu au avut astăzi o întrevedere la Chișinău. Cei doi au discutat despre dialogul politic dintre Moldova și Turcia, relațiile comercial-economice, problematica transnistreană, dar și despre importanța aspectului legat de securitate. 

Отдых в Турции - Sputnik Moldova
Unde vor fi cazați turiștii din Moldova care se îmbolnăvesc de COVID-19 în Turcia

”Avem un nivel avansat și strategic al cooperării noastre bilaterale. Vizita de astăzi vine să completeze dorința comună a ambelor părți pentru aprofundarea dialogului diplomatic moldo-turc la nivel înalt. Astăzi am avut onoarea să coprezidăm prima ședință a grupului comun pentru planificare strategic între republica Mldova și Republcia Turcia. Reuniunea de astăzi este o etapă preparatorie pentru cea de-a doua ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivelul Guvernelor ambelor țări. Acest lucru urmează să aibă loc în 2021” a declarat Oleg Țulea. 

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu, a declarat că a venit în țara noastră pentru a participa la ceremonia de deschidere a consulatului Turciei la Comrat. Oficialul a ținut să felicite cetățenii țării noastre cu acest prilej.

La fel, el a precizat că a avut discuții constructive cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, care s-au referit la relațiile bilaterale. 

”În cadrul discuțiilor de astăzi am analizat toate aspectele relațiilor noastre bilaterale și am căutat să ne pune de acord asupra agendei noastre viitoare. Volumul schimburilor comerciale între țările noastre a crescut în anul 2019 cu 24 la sută. Anul acesta a fost o scădere din cauza pandemiei, dar totuși nu atât de mare pe cât ne așteptam, iar acest lucru indică încă o dată asupra potențialului relațiilor economice dintre cele două state”, a precizat ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu. 

Mâine, pe data de 27 august, va avea loc ceremonia de deschidere a consulatului Turciei la Comrat. La eveniment va participa și și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0