Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre mediile rusești în Moldova după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausЦик Игорь Додон
Цик Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că după alegeri va căuta posibilități pentru a abroga legea care restricționează accesul pe piața media din Moldova a unor posturi de televiziune rusești și a unor programe ale acestora.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Președintele Igor Dodon a acordat un interviu pentru portalul rbc.ru din Federația Rusă, în care s-a referit și la accesul pe piața media din Republica Moldova a programelor posturilor de televiziune rusești.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Dodon, despre probabilitatea unor proteste după alegeri
"La începutul anului 2018, a fost adoptată o lege care restricționează accesul pe piața informațională a Moldovei a câtorva posturi de televiziune rusești și a conținutului lor. Eu nu am fost de acord cu adoptarea acestei legi și nu am promulgat-o, din care cauză Curtea Constituțională m-a suspendat din funcție și legea a fost promulgată de președintele Parlamentului. Așa se face că această lege este încă în vigoare. Eu consider că ea trebuie schimbată. Pentru asta avem nevoie de 51de voturi în Parlament, dar noi avem doar 37. Dar eu sper mult că după alegerile prezidențiale noi vom găsi posibilitatea de a schimba situația", a declarat Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0