Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cazurile noi de COVID – 19 sunt în creștere astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 18 mii de cazuri active de COVID-19 există în Republica Moldova. Astăzi au fost anunțate 861 de cazuri noi de contaminare, mai multe decât ieri, când au fost raportate 649 de noi îmbolnăviri.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Alte 861 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate astăzi, după efectuarea a aproape 4.000 de teste, inclusiv 3.256 de teste efectuate primar.

Tudor Vangheli - Sputnik Moldova
Societate
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19

Dintre cazurile noi, 5 sunt de import - două din Ucraina și câte unul din Olanda, Franța și Federația Rusă.

În prezent, în Republica Moldova există 17.776 de cazuri active de COVID-19. Din martie și până acum s-au înregistrat 73.321 de cazuri de coronavirus.  

În ultimele 24 de ore, alte 19 persoane au decedat după ce au contractat COVID-19. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la 1.729 de cazuri.

Informațiile au fost anunțate de autoritățile din sănătate cu puțin timp în urmă, în cadrul unui briefing ce continuă la această oră, în cadrul căruia sunt prezentate informațiile actualizate cu referire la situația epidemică privind infecția COVID-19.

Situația epidemică „se menține încordată în Chișinău, s-a intensificat în regiunea transnistreană” și „se menține acută în regiunea de nord”, inclusiv în Bălți, a declarat, la briefing, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș.

De ieri până astăzi, în municipiul Chișinău au fost constatate 331 de noi îmbolnăviri, iar în regiunea transnistreană – 133 de cazuri. 

Nicolae Botgros la un concert grandios, susținut la Iași - Sputnik Moldova
Societate
Nicolae Botgros, internat la Urgență cu COVID

Printre cele 861 de persoane confirmate cu COVID-19 astăzi sunt și 56 de lucrători medicali, angajați ai 41 de instituții medico-sanitare: 20 de medici, 32 de asistenți medicali, 4 angajați din personalul auxiliar.

Despre starea persoanelor aflate sub tratament s-a precizat că 803 sunt în stare gravă, inclusiv 44 dintre pacienți fiind conectați la ventilarea artificială.

Totodată, în ultimele 24 de ore, 615 persoane au fost tratate și externate. Numărul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 53.816 cazuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0