Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nicolae Botgros, internat la Urgență cu COVID

© Photo : Facebook / Mihai ChiricaNicolae Botgros la un concert grandios, susținut la Iași
Nicolae Botgros la un concert grandios, susținut la Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Maestrul Nicolae Botgros a fost internat la Spitalul de Urgență în stare gravă, după ce anterior a fost testat pozitiv cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Conducătorul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ajuns la Urgență în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus. Presa locală scrie că  mai mulți membri ai orchestrei ai fost confirmați ci COVID-19.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik de ofițerul de presa al Institutului de Medicină Urgentă din Capitală Dorina Arsene. Referitor la starea de sănătate a artistului, ea a spus că nu poate oferi deocamdată detalii pentru că nu are acordul lui Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros are 65 de ani. Potrivit surselor, artistul se află în stare gravă, dar stabilă.

Marele violonist s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț.  Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”. În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău. Din anul 1978 este dirijor al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 în cadrul Filarmonicii Naționale de către interpretul Nicolae Sulac.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0