Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat sancțiunile UE legate de cazul Navalnîi

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Sancțiunile antirusești ale Bruxellesului în legătură cu cazul lui Navalnîi arată incapacitatea UE de a aprecia la justa valoare ceea ce se întâmplă, consideră Lavrov.

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Sancțiunile initiate de Germania și Franța din cauza incidentului cu Aleksei Navalnîi demonstrează incapacitatea Uniunii Europene de a aprecia la justa valoare ceea ce se întâmplă, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Алексей Анатольевич Навальный - Sputnik Moldova
Rusia
Cazul Navalnîi: UE a aprobat sancțiunile antirusești

Pe 15 octombrie, Bruxellesul a adoptat o serie de măsuri restrictive împotriva a șase ruși și a unui institut de cercetare, iar Moscova a promis că va reacționa simetric.

Lavrov a amintit de “refuzul arogant” al Berlinului de a oferi răspunsuri la o multitudine de solicitări ale Procuraturii Generale a Rusiei în cazul lui Navalnîi. În opinia șefului diplomației ruse, acest comportament contravine angajamentelor Germaniei în cadrul Convenției Europene cu privire la ajutorul reciproc în cazurile penale.

“În loc să respecte acest document juridic internațional, reprezentanții Germaniei și Franței au inițiat o nouă porție de sancțiuni nelegitime ale UE în raport cu niște cetățeni ruși. Acest lucru este regretabil și demonstrează în mod evident (...) dorința (Bruxellesului n. r.) de a se plasa în afara legii”, a declarat Lavrov într-un interviu oferit ziarului croat “Večernji list”.

Potrivit lui, atacurile antirusești ale colegilor occidentali care au uitat ce înseamnă diplomația și care au decăzut la nivelul unei grosolănii banale nu vor fi trecute cu vederea de Moscova.

Diplomatul a menționat că Washingtonul și Bruxellesul și-au dublat eforturile de frânare a dezvoltării Rusiei. În același timp, nu oferă niciun fel de probe în sprijinul acuzațiilor aduse Moscovei.

Lavrov și-a exprimat speranța că partenerii europeni vor da dovadă de rațiune și capacitate de a aprecia consecințele pe termen lung pentru reluarea unui dialog.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0