Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nagacevschi, despre restabilirea în funcție a unor judecători

© Sputnik / Mihai CarausFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că revenirea unor persoane cu o reputație dubioasă în sistemul judecătoresc derutează societatea și scade din credibilitatea lui.
Ce spune Nagacevschi despre restabilirea judecătorilor implicați în dosare de rezonanță

Ministrul a comentat în studioul Sputnik Moldova recentele decizii ale Consiliului Suprem al Magistraturii de a repune în funcție o serie de magistrați care au fost vizați în dosare de rezonanță și au fost promovați la conducerea unor instanțe.

Igor Dodon la întâlnirea cu alegătorii din or. Fălești - Sputnik Moldova
Adevărata miză a altercației dintre Usatîi și Dodon
„Prin aceste decizii ale CSM-lui se face un deserviciu. Sistemul primește mesaje din zona politicului, se promovează persoane incerte în anumite cazuri și asta crează o derută în societate, care pierde din încrederea în sistemul judecătoresc. Cred că aceste aspecte au la bază și declarația de captivitate a statului, când CSM-ul în componența actuală i s-a acordat un vot de blam, iar acea declarație n-a fost pusă în executare de către politicieni în vedrea resetării CSM-lui,” a mai spus Nagacevschi.

Ministrul Justiției  este de părere că, la ora actuală, este imposibil de a oferi autoritate și credibilitate CSM-lui.

„Tocmai din acest considerent Guvernul promovează insistent proiectul de modificare a Constituției, unde propune resetarea întregului CSM, ca să avem fețe noi, credibile și o coaborare adecvată cu ministerul Justiției”, a precizat Fadei Nagacevschi.

Recent, cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat” care au fost suspendați din funție au fost repuși cu achitarea salariilor pentru perioada în care au fost suspendați din funcția de magistrați. Decizia a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0