Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un nou producător al vaccinului Sputnik V, înregistrat în Rusia

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din Federația Rusă anunță înregistrarea unui nou producător al vaccinului ”Sputnik V” - detalii.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Ministerul rus al Sănătății a anunțat înregistrarea unui alt producător de vaccin ”Sputnik V” - este vorba de compania ”Generium”, informează RIA Novosti.

”Ministerul Sănătății din Rusia a făcut modificări la certificatul de înregistrare al vaccinului pentru prevenirea COVID-19, "Gam-COVID-Vac!” („Sputnik V”), fiind inclus în lista producătorilor de către compania de cercetare și producție ”Generium”, este menționat într-un comunicat al Ministerului rus al Sănătății.

"Extinderea listei producătorilor este cea mai importantă etapă din program pentru creșterea producției. Noile platforme de producție vor crește semnificativ volumul de vaccin produs și, astfel, va crește numărul de ruși vaccinați împotriva noii infecții cu coronavirus", a explicat serviciul de presă al Ministerului.

Первая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 Спутник V - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul rus „Sputnik V” va fi testat în India

Anterior, certificatul de înregistrare includea sucursala Medgamal a Centrului Gamalei al Ministerul Sănătății din Rusia și compania Binnopharm, precizează serviciul de presă.

Amintim că în Federația Rusă au început testările vaccinului ”Sputnik V” cu participarea voluntarilor care au o vârstă de peste 60 de ani.

Rusia a înregistrat în prezent două vaccinuri împotriva coronavirusului. Este vorba de ”Sputnik V” produs de Centrul ”Gamalei” și preparatul și ”EpiVakKorona”al Centrului ”Vector”. Continuă activitatea în vederea creării unui vaccin viu la Centrul de cercetare și elaborare a preparatelor imunobiologice ”Ciumakov” al Academiei de Științe din Rusia.

De asemenea, Rusia a demarat testările clinice ale celui de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului, creat de centrul “M. P. Ciumakov”.

Producătorii speră că Ministerul Sănătății al Rusiei va înregistra în decembrie noul preparat, iar până la finele acestui an va începe producția în masă. Anterior, în registrul de stat al medicamentelor a fost inclus vaccinul dezvoltat de centrul științific din Novosibirsk „Vector”. De asemenea, se apropie de final studiile primului vaccin din lume anti-COVID-19, Sputnik V. Acum decurge cea de-a treia etapă a testărilor preparatului rusesc peste hotare, iar de rezultatele lor va depinde succesul vaccinului pe piața internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0