Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul rus „Sputnik V” va fi testat în India

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 "Спутник V"
Первая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
Fondul rus de investiții directe și o companie farmaceutică indiană au primit aprobarea Controlorului general al medicamentelor din India pentru a efectua a doua și cea de-a treia fază a studiilor clinice ale vaccinului Sputnik V în țara respectivă.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. A doua și a cea de-a treia fază a studiilor clinice ale vaccinului Sputnik V în India au fost aprobate de Fondul rus de investiții directe și de compania farmaceutică indiană Dr. Reddy`s, relatează RIA Novosti.

"Țara va efectua studii multicentrice, controlate randomizate, care vor include teste de siguranță și imunogenitate", au precizat reprezentanții Fondului rus de investiții directe.

În baza acordurilor, Fondul rus de investiții directe va furniza, de asemenea, 100 de milioane de doze de vaccin companiei Dr. Reddy`s, după ce a obținut aprobarea organelor de reglementare din India.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul Sputnik V: Testat pe voluntari care au peste 60 de ani
În prezent, în India sunt testate trei vaccinuri COVID-19. În cadrul elaborării preparatului, Institutul seric din India colaborează cu cinci companii farmaceutice internaționale, inclusiv AstraZeneca și Novavax.

În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Testările clinice se desfășoară în Belarus, Emiratele Arabe Unite și Venezuela. 

India se află pe locul al doilea după Statele Unite în lume în ceea ce privește numărul de cazuri de coronavirus. Numărul total de persoane infectate din țară a depășit 7,4 milioane de persoane, peste 112 mii de persoane au murit din cauza complicațiilor cauzate de virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0