Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi conectate școlile din Capitală la agentul termic

© Sputnik / Mihai CarausGimnaziul Ciutești raionul Nisporeni
Gimnaziul Ciutești raionul Nisporeni   - Sputnik Moldova
Abonare
Agentul termic a ajuns în aproape toate grădinițele din capitală. Școlile vor fi încălzite mai târziu.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Doar două din cele 126 de instituții de educație timpurie din municipiul Chișinău rămân neconectate la agentul termic. Precizarea a fost făcută de șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Peste 600 de instituții de învățământ, închise după alegeri

„Grădinița nr.79 urmează a fi conectată săptămâna aceasta, pentru că încă nu a fost redeschisă. Grădinița nr.23 are centrală termică, e conectată în afara sistemului termoelectric”, a menționat Pavaloi.

După ce agentul termic a ajuns în cele 124 de grădinițe, municipalitatea urmează să se ocupe de aprovizionarea cu căldură și a școlilor. Instituțiile primare și generale de învățământ din Chișinău urmează să fie conectate la agentul termic în zilele de joi-vineri.

„Conectarea va fi avea loc joi sau vineri, așa încât clădirile să fie calde la revenirea elevilor”, a mai spus Pavaloi.

De precizat, școlile nu au fost conectate la căldură până acum, întrucât elevii sunt în această săptămână în vacanță. Amintim, Termoelectrica a inițiat conectarea la încălzire a consumatorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare, începând cu începutul lunii octombrie. Procedura a fost demarată la solicitarea gestionarilor blocurilor locative și administratorilor instituțiilor publice.

Menționăm, în această săptămână temperaturile rămân ridicate. Meteorologii prognozează până la 20 de grade Celsius în unele regiuni ale țării, iar de vineri acestea vor scădea. Mercurul în termometre nu va trece de 15 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0