Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 600 de instituții de învățământ, închise după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Procesul educațional în sute de instituții de învățământ din întreaga țară va fi organizat de la distanță a doua zi după alegeri.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Peste 650 de instituții de învățământ din țară vor rămâne închise a doua zi după alegeri. Este vorba în special de instituțiile în cadrul cărora vor fi instituite secții de votare. Comisia Electorală Centrală a transmis către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării un document cu lista secțiilor de votare deschise pentru scrutinul din 1 noiembrie. Astfel, din totalul de 2 143 de secții, 654 sunt în sediile instituțiilor de învățământ.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Elevii nu mai merg la școală: Iată motivul

Cele mai multe, 196 de secții, vor fi deschise în municipiul Chișinău, iar 47 în municipiul Bălți. Toate aceste instituții vor rămâne închise a doua zi după alegeri pentru ca spațiile să fie dezinfectate. Procesul educațional se va desfășura de la distanță.

Așadar, pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie au fost constituite 2143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost vor fi pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Dacă va fi înregistrat un flux mare de alegători la unele secții de votare din străinătate, programul de lucru va putea fi prelungit, astfel încât toată lumea să aibă posibilitatea să voteze, a spus anterior președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale 2020 în Moldova: Rezultate preliminare

De precizat, pentru toate cele 2143 de secții de votare deschise în ziua alegerilor au fost procurate echipamente de protecție în sumă de aproximativ 8 milioane de lei. Peste 585 de mii de lei au fost cheltuiți pentru măști de protecție.

Totodată, au fost achiziționate 320 de mii de perechi de mănuși, 25 de mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini, 14 500 de litri de soluție dezinfectantă pentru suprafețe, 62 de mii de viziere, 2 300 de termometre și 13 mii de costume de protecție.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0